Assistent Inkoop

Carpetright Europa is in Nederland en België met 108 fysieke winkels en een snelgroeiende webshop, marktleider in vloeren en raambekleding. We blijven doorgroeien en ontwikkelen! Ons Category Management team is verantwoordelijk voor het Carpetright (winkel- en online-) assortiment en de inkoop ervan. Deze belangrijke afdeling regelt tevens – in overleg met Marketing en Sales - de promotiecampagnes in. Category Management is verantwoordelijk voor het rendement van de diverse product categories binnen Carpetright.

Voor uitbreiding van ons team willen we nu graag een Assistent Inkoop werven die onze groeiende afdeling komt ondersteunen!

 

Wat ga jij doen?

Als Assistent Inkoop ben je met de Category Manager verantwoordelijk voor de werkzaamheden binnen de toegewezen Category / Product groep. Je functioneert als spin in het web en voor interne afdelingen (Sales, Marketing en Operations) alsmede voor leveranciers ben je het eerste aanspreekpunt.

In deze functie ondersteun je de Category Manager en bied je ondersteuning bij de collectie, zo verdiep je je in de markt van jouw Category en signaleer je trends en ontwikkelingen. Je benadert leveranciers pro-actief met verzoek tot informatie (productdata en condities) en het verkrijgen van stalenmateriaal en je analyseert de (verkoop- en rendements) resultaten van de Category en bespreekt dit met de Category Manager, zodat het assortiment zo optimaal mogelijk staat.

Je ondersteunt de Category Manager in het maken van deals en het verkrijgen van kortingen bij leveranciers. Je verkrijgt en communiceert alle benodigde inkoop- en productgegevens en je controleert de dataopvoer in ons systeem. Je communiceert de prijsmutaties en voert de assortimentswijzigingen door.

Je houdt de assortiments-/schappenplannen bij en communiceert (gewijzigde) assortiments-/ schappenplannen naar overige afdelingen (Marketing, Sales en Operations). Je verzorgt de wekelijkse berichtgeving naar onze winkels via de CarpetWrite en maakt de product introductiedocumenten.

Verder geef je ondersteuning aan operations en klantenservice bij vragen (en uiteraard oplossingen) met betrekking tot product-klachten en hebt contact met leveranciers inzake vragen en klachten.

Tot slot werk je mee aan diverse projecten, zoals de aanstaande ERP implementatie.

 

Wie zoeken wij?

Naast een flinke dosis enthousiasme beschik je over het volgende:

  • Afgeronde MBO / HBO opleiding in commerciële richting.
  • 0-2 jaar relevante ervaring binnen een retail organisatie.
  • Goede gebruikerskennis van MS Office (Excel, Powerpoint, Word).
  • Gebruikerservaring met ERP pakketten zoals SAP of Microsoft Dynamics
  • Je bent communicatief goed vaardig, kunt plannen en prioritiseren.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen,  hoe goed je ook plant, er zijn altijd zaken die er tussendoor kunnen komen; je kunt er goed mee omgaan dat de planning anders loopt.
  • Cijfermatig inzicht, je hebt cijfermatig inzicht en begrijpt margeberekeningen en kunt verbanden leggen.
  • Commercieel, als je een kans ziet, schroom je niet om deze verder uit te werken.

 

Wat krijg je ervoor terug? 

Wij zorgen er graag voor dat jij de beste versie van jezelf kunt worden en kunt blijven leren. En uiteraard kun je ook rekenen op:

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vaste aanstelling voor 4 of 5 dagen per week.
  • De mogelijkheid om hybride te werken.
  • Reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer.
  • 25 vakantiedagen, met de mogelijkheid om 4 dagen per jaar bij te kopen en 8% vakantiegeld.
  • Leuke personeelskorting.
  • Een collectieve pensioenvoorziening waarvan wij 75% voor onze rekening nemen!

 

Interesse?

Solliciteer snel via onderstaande button! Vul je contactgegevens in met CV en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Heb je nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met Marlous Hoogendoorn, Recruiter bij Carpetright op tel.nr 06 580 71 350. 

 

Een integriteitscontrole via het waarschuwingsregister van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel is onderdeel van de sollicitatieprocedure. | Wij nemen geen sollicitaties in behandeling die niet aansluiten bij het opgegeven profiel. | Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


 

Over Carpetright


Carpetright. Sinds 1983 gevestigd in zowel Nederland als België. Nu, bijna twee decennia later, is de retailwereld veranderd en vooral verbeterd. Waar de klant vroeger de winkel bezocht om gelijk een stuk tapijt mee te nemen, is vandaag de dag retail een stuk uitdagender geworden met tal van innovatieve mogelijkheden en kansen...

Meer over ons

Carpetright

Franciscusdreef 60
3565 AC Utrecht

030-2631263
recruitment@carpetright.nl

Naar contact